Over autopia

Over Autopia

Autopia Autoparts is een bedrijf wat 1 Januari 2014 is gestart aan de Marconiweg 24 te Hellevoetsluis.
Na jarenlange ervaring in de Automotive branche in verschillende functies waaronder eigenaar van 8 automaterialen vestigingen vond ik het hoog tijd al de ervaringen die ik had opgedaan samen te brengen in een nieuwe onderneming.
Dit kwam allemaal samen in dit nieuwe bedrijf Autopia Autoparts.
Samen met mijn vrouw Coby en de twee zonen Marvin en Justin zijn wij in deze nieuwe uitdaging gesprongen.
De tijd was zeker niet met ons! In deze periode was het erg turbulent, grote automaterialen bedrijven werden over genomen door buitenlandse ondernemingen en kleinere bedrijven voelden de druk om maar liever hun bedrijf te verkopen dan de strijd aan te gaan met multinationals.
Echter zijn we deze uitdaging toch aangegaan en Autopia was een feit.

Natuurlijk hadden we samen met een aantal mensen uit ons voorgaande bedrijf Kanta BV nooit de gedachte dat het heel makkelijk zou worden.En dit is het tot op de dag van vandaag ook nooit geweest! Maar de bereidwilligheid en doorzettingsvermogen van onze mensen maar zeker ook van onszelf heeft er toe geleid dat Autopia inmiddels is uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf met 20 mensen op de loonlijst en 3 super mooie filialen te weten Hellevoetsluis, Dirksland en Spijkenisse.
Trots zijn we elke dag wanneer we weer binnen lopen in 1 van deze filialen op wat we hebben neergezet en bovenal dat wij het vertrouwen krijgen elke!! Dag van onze loyale klanten kring die ons vanaf het begin hebben toevertrouwd hun leverancier te mogen zijn.

Onze klanten! (voor zover je mag praten over onze klanten) Toen wij 5 jaar geleden onze nieuwe uitdaging aangingen stonden onze klanten klaar om Autopia een warm hart toe te dragen.
Hier zijn wij ze dagelijks nog erg dankbaar voor, wij realiseren ons dat dit niet en nooit niet vanzelfsprekend is.

Maar dit gezegd hebbende moeten wij ook constateren dat al onze klanten die met ons deze strijd aangingen er tot op de dag van vandaag bij zijn en gelukkig komen er ook wekelijks nieuwe klanten bij.
Dit zegt ons dat we toch een toevoeging zijn in de overspannen markt en dit sterkt ons om elke dag nog meer ons best te doen om dit vertrouwen wat we krijgen eer aan te doen.

Tevens willen wij onze dank uitspreken naar onze leveranciers die ons het vertrouwen gaven deze nieuwe uitdaging aan te gaan.
Dit was in sommige gevallen niet makkelijk voor ze.
De grote jongens voerden de druk erg hoog op zodat wij als nieuwe spelers best lastig contacten konden leggen met onze leveranciers uit het verleden.
Gelukkig was deze druk niet voor elke leverancier een reden ons niet te leveren. Natuurlijk waren er ook leveranciers die kozen om deze strijd niet aan te gaan maar gewoon nee te zeggen tegen ons als nieuwe speler op de markt.
Tegen de mensen die ons toch wilde leveren zeggen we dank jullie wel.

De toekomst

Tja wat zullen we daar nou eens van zeggen?
Wij hebben elke dag weer de toewijding en strijdkracht om onze klanten te ondersteunen in hun dagelijkse activiteiten en bedrijfsvoeringen.
En natuurlijk wordt de toekomst niet makkelijker voor iedereen in deze verschrikkelijk mooie Automotive branche.
Het internet dat de kansen binnen het MKB dagelijks onder vuur neemt en grote ondernemingen die proberen een bepaalde kant op te sturen waarbij het praktische ondernemen niet meer past, vormen elke dag voor bedrijven zoals die van ons een bedreiging.
Maar wij blijven er vertrouwen in hebben en doen elke dag weer ons stinkende best om iedereen te helpen met waar we goed in zijn namelijk ondersteunen van onze klanten waar nodig. Service, kwaliteit en klantvriendelijkheid staan bij Autopia hoog in het vaandel!

Ed Kanij.